Hurghada

Sueztől délre, 395 km-re fekszik Egyiptom Vörös-tenger tartományának székhelye, az egyik legrangosabb üdülőhely. Kéttornyú mecsetjén, szerény kormányzósági épületén kívül legfontosabb nevezetessége a Cairo-i Egyetem közeli Tengerbiológiai Intézetében berendezett múzeum és akvárium. A várostól mintegy 5 km-re délre kezdték kiépítani a modern szálladosort. A keskeny part menti sávon húzódó városnak így két központja van: a Downtown, a régi belváros a bazárral, illetve az új üzleti-banki központ, a Shequalla. Hurghada nem büszkélkedhet kilométeres pálmasorokkal, lévén a sivatag és a tenger találkozása.

Ebből adódóan viszont szinte folyamatosan szél fúj a parton, a szörfözők és a túlzott forróságot nem kedvelők legnagyobb örömére. Kristálytiszta tengervize 21 C hőmérséklet alá soha nem süllyed, így egész évben fürdésre és búvárkodásra alkalmas. Korallszirtjei olyan közel vannak a víz felszínéhez, hogy távolról szinte szigetnek látszanak. Páratlanul pazar élővilág, kellems klíma, szikrázó napsütés enyhe széllel-mindez igazi fürdő-, búvár-, és szörfparadicsommá teszi Hurghadát.

Hozzászólások

2 Hozzászólás | “Hurghada

 1. Péterfi Sándorné | 2007. december 18. 12:04

  Üdv mindenkinek! Október végén jöttünk haza Hurghadáról. Istenien éreztük magunkat. Gyönyörü idő tiszta tenger. Az ételek finomak az emberek kedvesek. Szivesen visszamennék mégegyszer . Sok szép dolgot láttunk.A Piramisok csodálatosak,hajózás a Niluson, Luxor,Kairó szóval engem elbűvölt.Ha teheted mindenképpen látogass el az Arab világba Puszi. Egy szerencsés utas.

 2. Bakos Ágnes | 2011. augusztus 29. 12:20

  Gyönyörű idő,csodálatos tenger,
  elbűvölő város és emberek!
  Aki egyszer látta visszavágyik!
  Varázslatos!!!!!

Írd le a véleményed, kérdésed!: